~ Make-Up! ~

Hej!
Tänkte slänga upp lite bra tips om Make Up, krämer osv!
Idag har jag nämligen ingenting mer speciellt att skriva om.




Krämer och basen.

- Det viktigaste när det kommer till bas är rengöring! Detta gäller för alla hudtyper, så som torr eller fet hy, för er med acne eller mycket pormaskar. Hitta den perfekta för dig, själv håller jag mig till Nivea/Garnier under dålig ekonomi, annars Elisabeth Arden eller Biotherm. Funkar för mig med blandhy.

- En dagkräm är obligatoriskt, speciellt nu under vintern/våren. En fuktkräm för dig med torr hy eller en mattande för dig med fet hy. För att hålla dig fräsh är krämen verkligen nödvändig!

(Detta gäller bara er som använder smink.)

- Nummer 3 är självklart primer för er som använder make-up. Primer slätar ut huden och gör att din make-up stannar på din hy. Det finns olika sorters primer, txe med gröna eller lila färger. Bli inte rädd när du ser färgerna! Läs på produkten, den med hemsk färg kan vara perfekt för din hy!



Bas/Make-up.

- För att blända ut blämmor, pormaskar osv så använd conceler, helst en så tunn som möjligt. Har du problem med acne är dock en tjock conceler (oftast ser de ut som läppstift) ett bra val! Se till att concelern är en nyans ljusare än din hy på halsen ifall du använder fundation över.

- Välj en fundation som passar din hudton på halsen, då får du det perfekta resultatet oftast.

- Använd helst en fundationborste, om inte det en fuktad svamp om du inte vill använda dina fingrar.
Jag föredrar borsten och fingrarna framför svampen eftersom svampen gärna suger i sig cirka 20% av det du vill ha i ansiktet.

- Använd en ljusare nyans under ögonen för att bli av med påsar eller svullnader.

- Mineralfundation är det nya inom make-up, och väldigt bra. Huden får andas och blir på detta sätt fräshare med tiden. Har du svårt för fundationpuder så välj en flytande mineralfundation eller en tunnare fundation (txe Loréal True Match).

- Precis som fundation är mineralpuder mycket bättre, mineralpuder lär kosta mer, men du får ett mycket bättre resultat med tiden, stryk pudret över T-zonen med en puderborste för ett mattare resultat.



Lite mer tips om tex mascara, läppar och käkben får ni kanske senare ikväll. Puss! ♥




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0