~ Skönhetstips! ~

Hej!
Ni kanske inte visste, men liksom mode och foto är jag väldigt intresserad av skönhet och hälsa.
Tänkte börja ge lite tips!
Idag skriver jag det mesta du behöver veta för att hålla ditt hår vackert och silkeslent!

Hår

- Att man ska klippa topparna för att få håret att växa snabbare är en myt, ja, men till viss del sant. Slitna toppar tynger ner håret, och därmed kan det möjligvis kännas som att håret växer långsammare. Självklart mår håret bättre och det är mycket fräshare om man klipper topparna, cirka var 5-10 vecka ska man klippa topparna.

- Plattång? Locktång? Hårfön? Javisst!
Att använda värme för att styla sitt hår är något många gör. Detta sliter naturligtvis en hel del på håret, men med rätt värmeskyddande produkter och 1-2 dagar ledighet från värme i veckan är det helt okej!

- Nu efter vintern och kylan fortfarande hänger kvar blir håret torrt och slitet, det gäller att återfukta det och helst så ofta som möjligt. Köp en bra inpackning (jag rekommenderar Aussie som för mitt hår funkar jätte bra) och kurera det 1-3 gånger i veckan för att återställa hårets pH-värde.
Överdosera inte heller ditt hår med för mycket behandlingar och produkter, då sliter det bara på håret. Håret precis som vi människor behöver vila!

- Olivolja, ett mycket bra sätt att packa in håret! Massera in i både håret och i hårbotten, det stärker håret och får håret att växa friskare.

- Må bra, lev bra och ät bra! När du mår bra mår även håret bra.

- Att investera i en riktigt bra borste är viktigt. Sämre borstar kan nämligen slita mer på håret än du tror!
Jag rekommenderar en vildsvinsborste för bästa resultat!

- In i köket! Där hittar man oftast olivolja och kanske ägg. Detta i en mix är en perfekt hårinpackning! Kurera, kurera... kurera! Massera in i hår och hårbotten och låt sitta i 20-50 min!

- Att massera sin egen hårbotten är riktigt bra, gör detta några minuter varje dag och bara vänta på ett riktigt härligt resultat! Detta eftersom håret växer mer effektivt när du stimulerar dina hårceller/säckar.

Nu var dagens tips slut, inom ett par dagar får ni lite mer tips, kanske om hur du underhåller din hy eller kanske lite om smink? Vi får se!
Puss! ♥





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0